Agenten gewond na rammen spookrijdende inbrekers

Zaterdagochtend rond 04:00 kreeg de politie een melding dat er een snelkraak bij de Albert Heijn aan De Kolk in Delden was gepleegd. Toen de agenten onderweg naar de supermarkt een auto op hoge snelheid zagen rijden wilden ze deze controleren. De bestuurder dacht daar anders over en ging er vandoor. 

Hierop werd met meerdere politieauto's de achtervolging ingezet. Na bijna een uur kriskras door de regio gereden te hebben besloot de chauffeur de A1 bij Deventer, tegen de richting in, op te rijden. Hierop werd de achtervolging gestaakt. Een wagen van de landelijke eenheid kwam op het zelfde moment de verdachten tegemoet rijden en kon een frontale botsing niet voorkomen. De twee mannen, 24 en 28 jaar en afkomstig uit Den Haag, zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De agenten hebben nekklachten en zullen door een huisarts behandeld worden. 

Na onderzoek bleek het alarmsysteem van Albert Heijn een rookgordijn gecreëerd te hebben. Hierdoor hadden de mannen geen zicht meer op wat ze deden en verlieten zonder buit de winkel. In de regio hebben de laatste maanden meerdere snelkraken plaatsgevonden op dezelfde wijze als vanmorgen. De laatste was gistermorgen rond 3.45 uur bij de Albert Heijn in Borne. De politie onderzoekt of de twee mannen mogelijk ook betrokken zijn bij deze eerder gepleegde inbraken.