Snowboardster Dekker pakt 2e World Cup-podium in carrière

Snowboardster Michelle Dekker heeft voor de tweede keer in haar carrière het podium gehaald in de World Cup. De 21-jarige Nederlandse eindigde als derde tijdens de parallelslalom in het Oostenrijkse Bad Gastein, waar ze een jaar eerder met plek twee al haar eerste podium pakte.

Dekker hoopt komende maand in Pyeongchang op haar tweede Olympische Spelen goede indruk te maken en liet zien in vorm te zijn. Een kleine kanttekening daarbij is dat de parallelslalom in Zuid-Korea niet meer olympisch is, die is namelijk ingeruild voor de big air. De parallelreuzenslalom is nog wel olympisch.

Dekker plaatste zich in Bas Gastein voor de knock-outfase, waarin de Duitse Anke Wöhrer in de eerste ronde de finish niet haalde. De Nederlandse maakte vervolgens gehakt van de pas 19-jarige Oostenrijkse wereldkampioene Daniela Ulbing, waarna de Duitse Ramona Hofmeister in de halve eindstrijd te sterk was.

In het duel om brons was Dekker de Russische Natalia Soboleva de baas. Hofmeister won de wedstrijd uiteindelijk door Ekaterina Tudegesheva uit Rusland ruimschoots te verslaan.

Bij de mannen was Dmitry Loginov de beste. De pas 17-jarige Rus was zijn landgenoot en oud-wereldkampioen Andrey Sobolev de baas in de finale. De Italiaan Maurizio Bormolini pakte de derde plek door Dmitriy Sarsembaev te verslaan en een geheel Russisch podium te voorkomen.