Zesde winnaar in zeven World Cup-wedstrijden noordse combinatie

Jørgen Gråbak heeft vrijdag de World Cup-wedstrijd in de noordse combinatie in Val di Fiemme gewonnen. De Noor boekte zijn eerste overwinning van het seizoen waarin hij zijn olympische titel hoopt te verdedigen. Gråbak is alweer de zesde atleet in zeven wedstrijden die een zege pakte, alleen zijn landgenoot Espen Andersen won twee keer.

Gråbak stond na het schansspringen al op een voor zijn doen zeer sterke derde plek, waardoor hij de favoriet was om de zege te pakken: Gråbak is een beduidend betere langlaufer dan Andersen en hun landgenoot Jarl Magnus Riiber, die na het schansspringen bovenaan stonden. 

Dat bleek tijdens de tien kilometer langlaufen ook. Gråbak kwam al snel bij zijn landgenoten en liet ze in de laatste kilometers achter. Riiber viel nog uit de achtervolgende groep weg, Andersen kon daar met moeite standhouden en eindigde als zesde. 

Het achtervolgende groepje streed op een kleine twintig seconden van Gråbak volle bak om de tweede plek, wat een zeer fraaie eindsprint opleverde. Die werd gewonnen door de Duitser Johannes Rydzek, een fractie van een seconde voor de Oostenrijker Lukas Klapfer en de Noor Jan Schmid.