Bayern begint 2018 met zege in Leverkusen

Bayern München is de tweede seizoenshelft in de Bundesliga uitstekend begonnen. De koploper boekte een overwinning bij Bayer Leverkusen.

De gasten uit Beieren hadden halverwege de wedstrijd een 0-1 voorsprong te pakken. Bayer Leverkusen kreeg een hoekschop van Arjen Robben niet goed weggewerkt en Javi Martínez kon uiteindelijk profiteren. Voor die treffer had Leverkusen al een aardige kans gehad via Dominik Kohr. Zijn kopbal ging maar net naast.

In de tweede helft was de eerste grote kans ook voor de thuisploeg. Leon Bailey trok naar binnen en krulde de bal tegen de lat. Binnen het kwartier was het aan de andere kant wel raak. Franck Ribéry knalde in de korte hoek raak: 0-2. Een van richting veranderd schot van Kevin Volland bracht de spanning daarna weer terug in de wedstrijd.

Bayer Leverkusen probeerde nog aan te dringen, maar de laatste goal was er juist een van Bayern. James Rodríguez schoot een vrije trap raak, waardoor Bayern München voor het eerst in vijf duels drie punten meeneemt uit de BayArena. De Rekordmeister staat nu veertien punten boven Schalke 04, dat zaterdag op bezoek gaat bij RB Leipzig.