Noorse biatleten kloppen Frankrijk in estafette

De Noorse biatlonploeg heeft tijdens de World Cup in het Duitse Ruhpolding de estafette bij de mannen gewonnen. Het Noorse kwartet was te sterk voor Frankrijk, waar kopman Martin Fourcade voor de verandering als derde in plaats van als vierde en laatste in actie kwam.

De laatste estafette voor de Olympische Spelen leek een mooie kans om nog het een en ander uit te proberen. Bij Frankrijk was dat bijvoorbeeld het inzetten van Fourcade als derde atleet, met relatieve nieuwkomer Antonin Guigonnat als slotloper. De Noren begonnen met wat vermoedelijk ook de olympische opstelling zal worden: Lars Helge Birkeland, Tarjei Bø, Emil Hegle Svendsen en Johannes Thingnes Bø.

Tarjei had het op de schietbaan lastig, maar zijn jongere broer begon wel als deel van de kopgroep aan de laatste ronden. Dat deed hij samen met Guigonnat en Thierry Chenal, maar de Italiaan liet het net als een week eerder volledig liggen op de schietbaan. In de vorige estafette kostte het optreden van Chenal Italië de winst, dit keer gleden ze van het podium af.

Bø was al in rap tempo vertrokken van de rest en men zag hem alleen bij de laatste schietbeurt nog even terug. Aan de finish had hij 25 seconden voorsprong op Guigonnat, terwijl Anton Shipulin de Russen het laatste plekje op het podium bezorgden.