Indrukwekkende comeback Durrant en Waites op Lakeside

De eerste twee kwartfinales van het mannentoernooi op Lakeside hebben twee indrukwekkende comebacks opgeleverd. Darters Glen Durrant en Scott Waites leken er allebei aan te gaan, maar beiden sleepten alsnog een plek in de halve finales uit het vuur, waarin ze het tegen elkaar opnemen.

Tweevoudig kampioen Waites opende de dag met zijn kwartfinale tegen de Belg Andy Baetens, die tot nu toe indruk maakte. Baetens begon zeer indrukwekkend, won de eerste zeven legs van de wedstrijd en kwam zo in no-time op een 2-0 voorsprong in sets. Waites won de volgende set wel en opende set vier met een 147-finish, maar Baetens wist van geen wijken.

De vriendelijke Belg hield het hoofd koel en gooide zich soepel naar een 4-1 voorsprong, waardoor hij nog één set nodig had. Toch ging het nog fout, want Scotty 2 Hotty gooide het niveau omhoog en won de volgende drie sets. Zo was een beslissende set nodig en daarin herstelde Baetens zich. De Belg kreeg zelfs matchdarts, maar die liet hij meerdere keren liggen. Waites profiteerde, nam het initiafief over en pakte de wedstrijd toch nog: 5-4.

Titelverdediger Durrant nam het op tegen zijn beste maat in de dartswereld, de Welshman Jim Williams. Het leek erop dat de Engelsman misschien niet op zijn allerbest zou spelen, want vooraf had hij al gezegd dat hij de overstap naar de PDC zou maken als hij de halve finales niet haalde. Die 'theorie' leek uit te komen, want Williams won met bij vlagen zeer sterk spel vier van de eerste vijf sets: 4-1.

In set zes gooide Durrant echter de turbo erop. In elf, vijftien en (via een 158-finish) twaalf darts trok hij de set naar zich toe, waarna Duzza vrijwel geen enkel steekje meer liet liggen. Binnen de kortste keren trok hij de stand gelijk en walste hij over Williams heen, waarbij de Engelsman zijn gemiddelde ook nog eens over de 100 wist te tillen.