Onzekerheid bij Roda JC houdt aan na nieuwe miljoenenclaim tegen Korotaev

Terwijl Roda JC Kerkrade in de Eredivisie strijdt om lijfsbehoud, gaat de de juridische strijd die aspirant-eigenaar Aleksei Korotaev voert gewoon door. De Rus die eigenaar wilde worden van de Limburgse formatie heeft een miljoenenclaim aan zijn broek hangen.

Korotaev is inmiddels op borgtocht vrij, maar zat vorig jaar in een gevangenis in Dubai, omdat financieringsmaatschappij Helin International hem betichtte van het uitschrijven van een ongedekte cheque. De oorspronkelijke eis tegen Korotaev was een kleine achttien miljoen euro, maar inmiddels heeft het bedrijf een nieuwe claim ingediend. Inmiddels eist Helin 25 miljoe n euro van Korotaev. 

In totaal lopen er vier zaken tussen Korotaev en Helin, zo schrijft De Limburger. Naast de zaken rond de ongedekte cheque heeft de Russische zakenman zelf ook twee zaken aangespannen tegen het bedrijf. Door deze juridische strijd heerst er bij Roda JC ook nog steeds in onzekerheid. Directeur Wim Collard had deze week contact met Korotaev en ziet voorlopig geen alternatief voor de geldschieter.

Volgens de woordvoerder van Korotaev is de nieuwste zet van de tegenpartij een manier om de hele procedure te vertragen. "De timing is ongebruikelijk. De advocaten van Korotaev werken er aan. Het lijkt erop dat de hele procedure nog lang niet voorbij is en dat deze zaak nog lang gaat duren. Niettemin is de intentie van Aleksei niet veranderd: hij wil na afloop van deze zaak nog altijd instappen bij Roda", aldus de woordvoerder. 

Voor het huidige zit Roda JC in ieder geval goed. In oktober van het vorige jaar beoordeelde de licentiecommissie van de KNVB de begroting van de Limburgers als voldoende. Roda JC staat momenteel laatste in de Eredivisie en zal in de tweede seizoenshelft er alles aan moeten doen om degradatievoetbal te ontlopen. De Limburgse club hervat de competitie op 20 januari met een thuiswedstrijd tegen FC Twente.