'Er is slechts één speler meer waard dan ¤100 miljoen'

Lionel Messi is de enige speler ter wereld die meer waard is dan honderd miljoen euro, stelt voormalig Duits voetballer Rudi Völler.

Philippe Coutinho werd de laatste speler die voor meer dan honderd miljoen euro een transfer maakte. De Braziliaan verruilde voor honderdzestig miljoen euro Liverpool voor Barcelona. De Braziliaan schaarde zich daarmee in een elite rijtje spelers.

Voor Gareth Bale, Paul Pogba, Ousmane Dembélé, Kylian Mbappé en Neymar werd in een eerder stadium al meer dan honderd miljoen euro betaald. Het record werd gevestigd door de overgang van 222 miljoen euro van Neymar van Barcelona naar Paris Saint-Germain.

"Voor mij is er slechts één speler die meer waard is dan honderd miljoen euro en dat is natuurlijk Lionel Messi", vertelt Völler in gesprek met de Suddeutsche Zeitung. "Maar ik ben eraan gewend geraakt om verbaasd te zijn."

Völler is tegenwoordig sportief directeur bij Bayer Leverkusen en Chelsea heeft interesse getoond in hun aanvaller Leon Bailey. Een mogelijke transfer sluit hij niet uit. "Bayern München is de enige club die nee kan en zal zeggen. Als een speler de aandacht trekt vaan een groot team, moeten wij en de andere Bundesliga-clubs toegeven, maar er zijn pijndrempels."