Volgende Duitse medaillekandidaat meldt zich af voor Spelen

De Duitse ploeg voor de Olympische Spelen van volgende maand heeft een volgende klap te verwerken gekregen. Ook freestyleskiester Lisa Zimmermann heeft zich af moeten melden voor de Winterspelen, waar ze op de big air en slopestyle serieuze medaillekansen had.

Al op haar 18e werd Zimmermann in 2015 wereldkampioene op de slopestyle, vorig jaar pakte ze in Aspen op de big air goud op de X-Games. Dat deed de Duitse overigens voor de pas 15-jarige sensatie Kelly Sildaru uit Estland - in 2016 en 2017 al goed voor goud op de X-Games - die zelf door een in de zomer opgelopen blessure ook de Spelen moet missen.

Na de X-Games, in februari, scheurde Zimmermann een kruisband af. Tegen het advies van de Duitse skifederatie DSV besloot ze geen operatie te ondergaan, maar inmiddels is ze nog altijd niet hersteld. Daardoor start ze deze en komende week niet bij de World Cups in de VS, de laatste kansen om zich voor de Olympische Spelen te plaatsen.

Het is de zoveelste klap voor de Duitsers. Eerder zagen ze al afmeldingen van skiërs Felix Neureuther, een serieuze medaillekandidaat op de slalom en reuzenslalom, en Stefan Luitz, die op de reuzenslalom een gevaarlijke outsider was. Ook schansspringer Severin Freund, mits fit een van de favorieten voor goud, moest wegens een zware blessure al forfait geven.

Voor de liefhebber: afgelopen zomer kwam Zimmermann nog in het nieuws door een niet verkeerde foto van zichzelf te posten, naakt balancerend boven een zwembad.