Tweede dagzege Villagra in Dakar

Federico Villagra heeft bij de vrachtwagens in de Dakar Rally zijn tweede etappezege van dit jaar geboekt. De Argentijn van Team De Rooy was in de snelle etappe tussen Arequipa en La Paz bijna drie minuten sneller dan Martin Kolomy en Ton van Genugten.

Met het oog op het klassement deed Villagra goede zaken, want hij pakte ruim vijf minuten terug op leider Eduard Nikolaev. De verrassende Janus van Kasteren deed het opnieuw goed met een negende tijd op vijftien minuten achterstand. Maurik van den Heuvel sloot de top tien af.

Verrassend was de start van de uitgevallen Martin van den Brink. De kopman van het Renault-team viel eerder deze rally uit met technische problemen, maar kreeg voor etappe zes wel een starttijd toegewezen. De Nederlander startte en finishte de etappe wel, maar de organisatie kwam achter haar fout en schrapte hem uit de tijdenlijst. Voor Marc Leeuw zit de Dakar er ook op, omdat hij in etappe zes niet meer van start ging.

In het klassement heeft Villagra zijn achterstand op Nikolaev teruggebracht tot 52 minuten. Nummer drie is Siarhei Viazovich, maar de Bulgaar geeft al bijna 2,5 uur toe. Beste Nederlander is Van Genugten met 4,5 uur achterstand op plek acht. Van den Heuvel sluit de top tien af met 5.5 uur achterstand.