FOK! Wat een weer: code geel vanwege mist

Goedemorgen,

Het is vrijwel overal bewolkt en nevelig met vooral in het westen ook (dichte) mist. Zeer lokaal valt er nog wat motregen. Op sommige plekken zou de zon nog even kunnen doorbreken, maar er zijn ook plaatsen waar de mist hardnekkig is. Later vanmiddag kan mist vanuit Duitsland het noordoosten bereiken. De maximumtemperaturen variëren tussen 3°C in hardnekkige mist tot lokaal 8°C in het midden en zuiden indien de zon nog even doorbreekt. De zwakke wind is overwegend oostelijk, in de loop van de dag draait de wind naar noordoost tot noord.

In Zuid-Holland, Zeeland en het westen van Utrecht is code geel van kracht vanwege dichte mist.

Komende nacht is het nevelig en komt er op veel plaatsen ook (dichte) mist voor. In het uiterste noorden kan er wat lichte regen of motregen vallen. De minimumtemperatuur ligt rond 2°C. Er staat een zwakke wind uit noord tot noordwest.

Vrijdag overdag zal de mist maar langzaam oplossen en blijft het nevelig. Soms kan er nog wat motregen vallen. De maximumtemperatuur ligt rond 5°C. Er staat een zwakke veranderlijke wind. In het noorden wordt de wind zwak tot matig uit een oostelijke richting. (Bron: KNMI)

Nederland
 

Regenboog in Gorredijk (archieffoto van Paddo)
Regenboog in Gorredijk (archieffoto van Paddo)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!