Italiaanse alcomobilist rijdt veel te hard

Een 33-jarige Italiaan heeft vrijdagmiddag in het gehucht Zaamslagveer zijn rijbewijs mogen inleveren bij de politie nadat hij zo'n kleine 80 kilometer te snel reed. Daarnaast bleek hij veel te veel te hebben gedronken. 

Een agent die op de Havendijk bij Vogelwaarde stond te posten kreeg de man in het vizier toen deze met zijn auto uit de richting Terhole kwam rijden met een 'idioot hoge snelheid'. Volgens de politie kwamen er zwarte rookpluimen uit de uitlaat van de auto. De bewuste agent zette direct de achtervolging in met de boordsnelheidsmeter ingeschakeld: er werden snelheden tussen de 170 en 200 km/u gemeten. 

Hoewel het politievoertuig met optische- en geluidssignalen door de verdachte duidelijk te horen moet zijn geweest, bleef hij andere voertuigen inhalen. Uiteindelijk werd de verdachte in Zaamslagveer aan de kant van de weg staande gehouden. Zijn rijbewijs is direct ingevorderd. De Italiaan werd meegenomen naar het bureau waar hij een blaastest moest ondergaan. De uitkomst daarvan is dat hij bijna anderhalf keer te toegestane alcohollimiet had overschreden (320 ug/l).

Hij is met een dagvaarding heengezonden en moet zich op 20 april a.s. voor de politierechter verantwoorden.