Dragqueen naakt in Celebrity Big Brother

De Australische dragqueen Courtney Act maakte vrijdagavond een opzienbarende entree in Celebrity Big Brother. Tijdens de live-uitzending op de Britse zender Channel 5, waarin de kandidaten werden voorgesteld voordat ze het huis in gingen, verloor Courtney haar rok op de showtrap. Tot overmaat van ramp droeg de travestiet geen ondergoed waardoor ze met een volledig naakt onderlichaam door de tv-studio liep.

De regie van de tv-show greep gelijk in door close-ups van het cruciale moment te voorkomen en Britse kijkers voor een shock te behoeden. Britse en Australische media spraken aanvankelijk van een epische modeblunder, maar The Sun vraagt zich zaterdag in een terugblik af of de act soms opzettelijk was. Uit foto's van het opmerkelijke incident zou namelijk blijken dat de 35-jarige Courtney zelf aan haar rok trok en het kledingstuk opzettelijk op de vloer liet vallen.

Twitteraars suggereren dat Courtney zich heeft laten inspireren door de act van de Bucks Fizz op het Eurovisiesongfestival van 1981. De groep won het songfestival met het liedje Making Your Mind Up met een act waarbij de zangers de rokken van de zangeressen trokken, zodat ze in mini-rokjes verder konden zingen.

Courtney is de artiestennaam van Shane Jenek. Hij is bekend van Australian Idol, RuPaul's Drag Race en de realityprogramma Single AF van MTV. Zelf spreekt Courtney op Instagram van een onvergetelijke entree.

Dragqueen naakt in Celebrity Big Brother
Dragqueen naakt in Celebrity Big Brother (Foto: BuzzE)