Shiffrin ook op reuzenslalom weer de beste

Skiester Mikaela Shiffrin blijft onklopbaar in 2015. Na het city event in Oslo en de slalom in Zagreb, was de 22-jarige Amerikaanse ook de beste op de reuzenslalom in het Sloveense Kranjska Gora, waar de oorspronkelijk in Maribor geplande wedstrijd gehouden werd.

Shiffrin haalde in run één gelijk weer uit door een gat van 0,86 seconden te slaan naar Tessa Worley. De Française zette echter een sterke run neer en dat had Shiffrin ook door. De Amerikaanse koos volle bak de aanval, wat haar bijna de kop kostte. Toch bleef Shiffrin overeind en aan de finish had ze 0,31 seconden over op Worley, die zo als tweede eindigde.

De derde plaats was er voor de Italiaanse Sofia Goggia, die weer eens vol aanvallend naar beneden stortte. In run één leverde dat plek acht op, in run twee ging het eindelijk weer eens echt goed en dus kon de Italiaanse op 0,91 seconden van Shiffrin het podium betreden. Achter haar zat het dicht bij elkaar: Wendy Holdener eindigde op 0,93 seconden, Stephanie Brunner op 0,96 en Federica Brignone op 0,98 tellen.

Grote indruk maakte ook de sinds dit seizoen voor Zweden uitkomende Estelle Alphand. Ze stond 29e na één run, maar was in de tweede manche duidelijk de snelste en steeg naar een indrukwekkende tiende plek.