Van Gaal: "Ik was zo wraakzuchtig dat ik het heb laten gaan"

Louis van Gaal vertrok in mei 2016 bij Manchester United en kreeg vervolgens de kans om bondscoach van België te worden.

"Het eerste jaar kon ik nergens op ingaan, vanwege de voorwaarden die Manchester stelde aan mijn afkoopsom. Daarom heb ik bijvoorbeeld België laten lopen. Terwijl ik dat een geweldige uitdaging vond", vertelt Van Gaal in gesprek met De Volkskrant. 

"Ik was zo wraakzuchtig dat ik het heb laten gaan. Eigenlijk dom, want de sportieve overweging is het belangrijkste. Maar zo stond ik er toen nog in. Het draaide bij mij meer om de wraak: dat ze alles moesten betalen."

Van Gaal was twee jaar werkzaam Old Trafford en terwijl de clubleiding van the Red Devils bezig was met zijn ontslag, was het ook druk bezig met de aanstelling van José Mourinho. "De wijze waarop Manchester met mij is omgegaan, vind ik afschuwelijk. En vals."

"de wijze waarop president Núñez van Barcelona met mij omging, was fantastisch. Dus het is niet zo dat die wereld alleen maar bestaat uit valse mensen. Er zitten ook veel oprechte en warme mensen tussen. Daarom heb ik uit loyaliteit mijn contract samen met hem opgezegd", refereert Van Gaal aan zijn vertrek bij Barcelona.