Peter en Mieke blij met hereniging op Radio 1

Mieke van der Weij en Peter de Bie openden het nieuwe radioprogramma Nieuwsweekend zaterdagochtend met een persoonlijke noot. "Wat heerlijk dat Peter en ik hier weer mogen zitten en dat we de uitzending weer mogen presenteren. We hebben het de afgelopen maanden namelijk gemist", zei Mieke van der Weij.

Ook de luisteraars hadden het radioduo op de zaterdagochtend op NPO Radio 1 gemist. "Dat heeft u ruimschoots aan ons kenbaar gemaakt via alle mogelijke kanalen. En daar waren we natuurlijk ontzettend blij mee", vervolgde Mieke.

Het radioduo keerde zaterdagochtend terug op NPO Radio 1 in het nieuwe programma Nieuwsweekend. Eerder presenteerden ze jarenlang samen de Nieuwsshow, totdat ze afgelopen najaar op non-actief werden gesteld door AVROTROS toen bleek dat ze in gesprek waren met Omroep MAX over een overstap. "De naam van het programma is veranderd, maar verder is het als vanouds", zei Mieke in de aankondiging.

In Nieuwsweekend ontvangen Peter en Mieke wekelijks gasten over wetenschap, cultuur, sport en nieuws uit binnen- en buitenland. Zaterdagmiddag begint ook Jort Kelder met zijn nieuwe radioshow op het uitzendtijdstip van Kamerbreed. Die talkshow heet Dr. Kelder en Co. In de talkshow ontvangt Jort Kelder talentvolle academici.

Peter en Mieke blij met hereniging op Radio 1
Peter en Mieke blij met hereniging op Radio 1 (Foto: BuzzE)