NHL: Nederlander Sprong schittert bij winnende Penguins

IJshockeyer Daniël Sprong is weer helemaal terug in de NHL. De 20-jarige geboren Amsterdammer werd eind december door de Pittsburgh Penguins opgeroepen om over te komen van opleidingsploeg Wilkes-Barre/Scranton Penguins en speelde sindsdien al een aantal prima wedstrijden, met veel schoten op doel.

Vrijdagavond trokken de Penguins naar New York, voor een duel tegen de Islanders. Ook dit keer schoot bij de Penguins niemand zo vaak op doel als Sprong, maar dit keer was de jonge Nederlander effectief. Vroeg in de tweede periode vielen de Penguins aan en het was Sidney Crosby die Sprong met een heerlijke pass bediende: 0-1.

Crosby hielp Evgeni Malkin drie minuten later om de score te verdubbelen en vier minuten voor het einde van de periode was Sprong weer belangrijk: hij schoot op het doel, waarna Crosby de rebound binnen kon tikken. In de derde periode gooide Sprong het duel op slot: de Nederlander forceerde een turnover bij de Islanders en werkte de puck heerlijk in het doel om zo voor de 0-4 eindstand te zorgen.

Uitslagen NHL vrijdag
New York Islanders - Pittsburgh Penguins 0-4
Detroit Red Wings - Florida Panthers 4-2
Ottawa Senators - San Jose Sharks 6-5 OT
Winnipeg Jets - Buffalo Sabres 4-3
Chicago Blackhawks - Vegas Golden Knights 4-5

Islanders - Penguins (Bron: YouTube)