Panden gesloten na dubbele schietpartij

Afgelopen nacht vonden er in Breda kort na elkaar twee schietpartijen plaats. Rond 02:30 uur kwamen er meldingen binnen dat er huizen aan de Hagehof en Ahornstraat beschoten waren. Hierbij vielen er geen gewonden. De daders vluchtten weg in een grijze auto. 

Kort daarna kwam er een melding binnen dat er een auto op de Ambachtenlaan in de hens stond. Deze straat ligt vlakbij de Hagehof. Hoewel de brandweer snel ter plaatste was en het vuur snel onder controle had, moet de auto als verloren beschouwd worden.

De politie vermoedt dat de uitgebrande auto bij minimaal één van de schietpartijen betrokken is geweest en onderzoekt het verband tussen de drie incidenten. Getuigen worden opgeroepen zich te melden via 0900-8844. 

Update 21:40 uur
De burgemeester van Breda heeft besloten om de twee bewuste panden te sluiten voor drie maanden. Paul Depla: “Dit soort buitensporig geweld in een woonwijk is schokkend. Er hadden veel onschuldige slachtoffers kunnen vallen". Om herhaling te voorkomen en de veiligheid van de bewoners van deze buurten te garanderen,is besloten per direct beide panden voor 3 maanden te sluiten.

Daarnaast plaatst de gemeente bij beide panden een mobiele camera en houdt de politie verscherpt toezicht in de omgeving van de panden. De panden zijn gesloten op grond van de gemeentewet art. 174a in verband met grote risico’s op verstoring van de openbare orde. De sluiting kan verlengd worden mocht het onderzoek van de politie daar aanleiding toe geven.

Voor de betrokkenenen is er gezorgd voor alternatieve huisvesting.