Sneijder na move naar Qatar: "Je hebt clubs niet meer voor het uitkiezen"

Wesley Sneijder vervolgt zijn loopbaan in Qatar bij Al-Gharafa en de middenvelder kan niet wachten om op het veld te staan voor zijn nieuwe club.

De 33-jarige middenvelder stapte afgelopen zomer transfervrij over van Galatasaray naar OGC Nice, maar in Frankrijk kwam hij niet verder dan acht wedstrijden. "Het leven in Zuid-Frankrijk was geweldig, maar helaas is het voetballend niet geworden wat ik ervan had verwacht", vertelt Sneijder in gesprek met De Telegraaf.

De Nederlands recordinternational stelt dat hij fysiek in orde is. "Ik wil weer voetballen, krijg bij Al-Gharaffa die kans en verheug me daarop. Ik voel me fit en kan niet wachten om aan de slag te gaan." Het geld speelde, niet geheel verrassend, een rol in zijn keuze voor Al-Gharafa. "Ik zou liegen als ik zei dat ik daar niet naar heb gekeken. En met het salaris is niks mis. Maar als je 33 bent, heb je de clubs niet meer voor het uitkiezen."

"Ik ben een liefhebber. En bij Al-Gharafa is de kans groot dat ik weer veel ga spelen. De gesprekken met de club gaven me een goed gevoel en ik denk iets te kunnen toevoegen." Sneijder, die tot dusver 133 interlands speelde, beseft dat deze stap gevolgen kan hebben voor zijn interlandcarrière. "Ik bedank niet voor Oranje en zal er staan als de bondscoach me nodig denkt te hebben. Maar ik ben realist en besef dat dit mijn kansen niet vergroot."