Man vriest dood na wegvluchten van door hem veroorzaakt ongeluk

Een 34-jarige man uit het Amerikaanse Milwaukee is kort voor de jaarwisseling overleden. Mark Henderson reed zaterdagavond met de auto van zijn vriendin door een rood licht en veroorzaakte een ongeluk waar vier auto's bij betrokken waren.

Henderson had de nodige criminele zaken op zijn lijstje staan en wilde dan ook bijzonder graag niet opgepakt worden. Hij ging er vandoor, waarna men hem niet kon vinden. De politie schakelde Henderson's vriendin in, maar samen met agenten slaagde ook zij er niet in om de man te vinden.

De volgende dag deed zijn vriendin nog eens een poging en dit keer vond ze Henderson's jas op een oprit. Ze vroeg de eigenaar van het huis of ze in de achtertuin mocht kijken en in de sneeuw vonden ze voetstappen richting het schuurtje in de tuin.

Bij het schuurtje vonden ze Henderson, die er ogenschijnlijk even geen rekening mee gehouden had dat het kwik in Milwaukee al enige tijd niet boven de -10 graden uit is gekomen en 's nachts zelfs daalt tot onder de -20 graden: Henderson was dood en stijf bevroren.

In een nabijgelegen tuin vond de politie later nog meer kledingstukken, waaruit men op kon maken dat de man zijn signalement wilde veranderen. Uiteindelijk werd hij gevonden met een paar schoenen, een spijkerbroek en een t-shirt, niet de ideale kleding voor dergelijke vrieskou, zo bleek.