PDC WK nog groter: meer spelers en meer prijzengeld

Drie dagen na het wereldkampioenschap van de PDC maakte de dartsbond meer bekend over het WK de komende editie. Het toernooi wordt nog groter: meer deelnemers en meer prijzengeld. 

De totale prijzenpot gaat met 700.000 euro omhoog. De pot bedroeg 1,8 (2,0 miljoen euro) miljoen pond en het gaat naar 2,5 miljoen pond (2.8 miljoen euro). Een stijging van veertig procent. Waar Rob Cross 400.000 pond (449.000 euro) mocht bijschrijven, krijgt de eerstvolgende kampioen een cheque van 500.000 pond (560.000 euro). 

Ook het deelnemers zal groeien. Met hoeveel zal de PDC op een later moment bekendmaken. Er komen meer internationale kwalificatietoernooien om de groei van de sport in de wereld te bestendigen. Ook verlengde de PDC het contract met het Alexandra Palace. De komende twee WK's zullen in Londen worden gespeeld. 

"Dit WK was het grootste en meeste succesvolle in de geschiedenis van de sport", aldus PDC-voorzitter Barry Hearn. "We hebben fantastische partijen gezien en het toernooi heeft al onze verwachtingen overtroffen. De kijkcijfers stegen tot recordhoogtes. Het verhaal van Rob Cross, die vorig jaar nog op de Challenge Tour speelde, is ongelooflijk en gaat hopelijk veel spelers inspireren."