Van Persie praat over contractontbinding bij Fenerbahçe

Een vertrek van Robin van Persie bij Fenerbahçe lijkt aanstaande. De spits en de club praten momenteel over de ontbinding van zijn contract.

Het contract van de 34-jarige spits loopt komende zomer af en hij komt al weken niet meer in de plannen van de trainer Aykut Kocaman voor. Van Persie speelde in augustus zijn laatste wedstrijden voor de club en als beide partijen tot een akkoord komen wordt de Nederlander een transfervrije speler. 

"Het klopt dat Robin voorlopig is vrijgesteld van werkzaamheden, zoals dat heet", vertelt zaakwaarnemer Kees Vos in gesprek met het Algemeen Dagblad"We gaan snel met de clubdirectie in gesprek over een oplossing die voor beide partijen acceptabel is. Uiteraard blijft Robin tot die tijd wel gewoon beschikbaar, zoals hij zich ook de laatste maanden steeds professioneel heeft opgesteld bij Fener."

Vos geeft aan tot een goede oplossing te komen, wat de intentie is van beide kanten. Van een terugkeer bij Feyenoord, waar in de zomer ook al over gesproken werd, is nog geen sprake. "Ik snap wel dat mensen zo redeneren, maar we gaan voorlopig niets zeggen over welke andere club dan ook. Mochten we er met Fenerbahçe uit komen, dan liggen in principe alle opties open. We nemen de tijd om daarover een goede beslissing te nemen."