Trump dreigt Palestijnen te korten

De Amerikaanse president Donald Trump heeft via Twitter gedreigd om de geldkraan naar de Palestijnse Autoriteit (PA) stop te zetten. Zolang ze niet meewerken aan het bewerkstelligen van vrede met Israël wil Trump geen ,,honderden miljoenen betalen aan de Palestijnen".

Dinsdag kondigden de Verenigde Staten aan ruim 211 miljoen euro aan hulp aan Pakistan in te trekken omdat het land volgens Washington niet volledige meewerkt aan de strijd tegen terrorisme. ,,Pakistan is niet het enige land waar we miljarden dollars aan betalen voor niets. Zo geven we jaarlijks veel geld aan de Palestijnen maar krijgen daar geen waardering of respect voor terug", tweette Trump.

Trump en de Verenigde Staten riepen bij de Palestijnen veel weerstand op door Jeruzalem uit te roepen als hoofdstad van Israël. ,,We hebben Jeruzalem, het lastigste punt, van tafel geschoven maar we moeten nu gaan praten over vrede. De Palestijnen willen dat niet meer. Waarom zouden wij dan in de toekomst zoveel geld aan hen spenderen?"

Trump dreigt Palestijnen te korten
Trump dreigt Palestijnen te korten (Foto: ANP)