Assistent Liverpool vertrekt naar N.E.C. Nijmegen

Pepijn Lijnders wordt per direct de nieuwe trainer van N.E.C. Nijmegen. Dit is onder meer te lezen op de officiële website van Liverpool, de club waar de Nederlander de rechterhand van Jürgen Klopp was.

Klopp baalt stevig van het vertrek van zijn assistent, die sinds 2014 voor The Reds werkt. "Hij heeft zó'n enorm voetbalbrein. Maar zijn bereidheid om te leren en informatie te absorberen onderscheidt hem het meest. Er zal geen grotere N.E.C-supporter in Liverpool zijn dan ik. Ik weet dat dit het begin is van een lange reis van Pep, één die ongetwijfeld naar succes zal leiden."

Lijnders heeft bij N.E.C. Nijmegen een contract voor anderhalf jaar getekend. Zijn komst betekent ook, dat huidige coach Adrie Bogers een stap terug zal doen. "Bogers pakt nu de functie weer op waarvoor hij deze zomer werd aangetrokken door de club, die van eerste assistent trainer/coach", aldus de Nijmegenaren via de clubkanalen.

Hoe dan ook, de stap van Lijnders is opvallend. "Het zegt veel over deze club dat ze heel bewust voor mij gekozen hebben. Ik identificeer me met hun ambitie en plannen, ik geloof in ontwikkeling van team en spelers én in toegewijde training. De druk om te spelen voor het kampioenschap is er één met een privilege, waar elke topsporter naar op zoek is."

"Ik heb veel geleerd de afgelopen jaren. Die kennis en ervaring wil ik nu gebruiken om de club NEC en haar supporters verder te helpen. Ik ben hier écht aan toe en om dan te mogen beginnen bij een prachtige club als NEC is een enorme eer en een prachtige uitdaging."

Assistent Liverpool vertrekt naar N.E.C. Nijmegen (Pro Shots / Action Images)
Assistent Liverpool vertrekt naar N.E.C. Nijmegen (Pro Shots / Action Images)