Maaltijdbezorgers Deliveroo Haarlem staken

Een groep boze maaltijdbezorgers van Deliveroo in Haarlem legt op nieuwjaarsavond het werk neer. Tussen 17.00 en 20.00 uur leveren zij geen maaltijden aan huis, maar bakken ze oliebollen op de Grote Markt in Haarlem. De bezorgers protesteren zo tegen de plannen van het bedrijf om alleen nog maar met zzp'ers te werken en niet meer met vaste contracten.

De actie vindt plaats op een van de drukste dagen voor bezorgdiensten. Thuisbezorgd.nl verwacht dat maandagavond 50 procent meer maaltijden worden besteld dan op een normale dag. De organisatie zet dan ook extra bezorgers in. Ook bij de klantenservice worden meer medewerkers ingeschakeld.

Vakbond FNV Jong steunt de actie van de maaltijdbezorgers van Deliveroo. De vakbond vindt dat de bezorgers recht hebben op een arbeidsovereenkomst, en wil dat de plannen om alleen nog zzp'ers in te zetten worden ingetrokken. Frederique Zebeda, bestuurder FNV Jong, verwacht dat ongeveer vijftig bezorgers uit Haarlem, gesteund door collega's uit Utrecht en Amsterdam, meedoen aan deze actie.

Maaltijdbezorgers Deliveroo Haarlem staken
Maaltijdbezorgers Deliveroo Haarlem staken (Foto: ANP)