En de slechtste slogan van 2017 is.....

De Blauwe Tegel, de prijs die naar de jaarlijkse 'Slechtste slogan van het jaar' gaat, is dit jaar kat-in-het-bakkie voor Milse molen De Korenbloem uit uit Mill. Op de verpakking van hun worstenbroodjes prijkt 'Van kop tot kont, worst in de mond'.

De top drie bestaat verder uit 'Voor iedere gleuf een doos', van Moniss Verpakkingsmaterialen en 'Alles om uw poes mee te verwennen. Ook als u een kater heeft', Cat's kattenspeciaalzaak uit Amsterdam.

De leus van de worstenbroodjesverpakker kreeg ongeveer een derde van de stemmen. De nummers twee en drie kregen eenieder ongeveer een achtste de stemgerechtigden achter zich.

Winnaar Raymond Ligthart was zeer content over de uitslag: "Ik ben al mijn hele leven een worstenbroodjesfanaat, maar de meeste broodjes zijn niet goed gevuld. Vandaar onze slogan: het broodje zit helemaal vol met worst. Daar krijgen we veel reacties op, vrijwel altijd positieve". Tijdens de uitreiking vonden de met zakken meegenomen worstenbroodjes gretig aftrek bij het publiek, dat de veelbesproken vleesstaven dan ook gulzig naar binnen slobberde.

De eigenaresse van de dierenwinkel die op de derde plaats was geëindigd heeft aangekondigd om alles in het werk te stellen om volgend jaar op de eerste plaats te eindigen. "We gaan in ieder geval hard ons best doen en hebben er al een paar die in aanmerking komen. Met poezen en katers kun je veel kanten op", aldus een ietwat teleurgestelde Lioni Valentien.

De top tien van dit jaar ziet er als volgt uit:

  1. “Van kop tot kont, worst in de mond” (Worstenbroodjes van de Millse molen De Korenbloem)
  2. Voor iedere gleuf een doos (Moniss verpakkingsmaterialen)
  3. Alles om uw poes mee te verwennen. Ook als u een kater heeft (4 Cats kattenspeciaalzaak)
  4. Haring is caring (Visboer Vis en meer, op Camping Bakkum, Castricum)
  5. Wij zeggen geen chardo-nee tegen de borrel (Café Lokaal De Ruyter, Nijmegen)
  6. Wat knort mijn mage! 50 jaar Bram Ladage! (Patatproducent Bram Ladage, Rotterdam)
  7. EEN DOOS IS EEN DOOS IS NOOIT ZOMAAR EEN DOOS (Smurfit Kappa Van Dam golfkarton, Helmond)
  8. Goed dakonderhoud is geen pre maar een feit (Maarssen Onderhoudsbedrijf, Maarssenbroek)
  9. We make it transpossible. (Transportbedrijf H. Essers, België/Nederland)
  10. Wees geen domme gans, steun de Dierenambulance! (Dierenambulance Amsterdam)

Vuurwerk