Politie achterhaalt 15 nieuwe relschoppers G20

De Duitse politie heeft op basis van tips 15 nieuwe verdachten kunnen identificeren die zich in juli tijdens de top van de G20 in Hamburg schuldig maakten aan geweld, plunderingen en andere criminele praktijken. Eerder deze maand publiceerde de politie foto's van mensen die bij het geweld betrokken waren. Dat leverde tot nu toe 228 tips op, meldt de Duitse omroep NDR.

Acht geïdentificeerde verdachten gooiden in juli oner meer flessen en stenen naar agenten. De andere zeven maakten zich schuldig aan plunderingen. Ze zijn officieel nog niet in staat van beschuldiging gesteld.

Tijdens de rellen in Hamburg werd door dit tuig onder meer geplunderd en brandgesticht, hetgeen zo'n 12 miljoen euro aan schade veroorzaakte. In de Noord-Duitse havenstad waren de leiders van de twintig grootste economieën bijeen. Daar kwamen ongeveer 12.000 antiglobalisten op af, van wie er maar liefst 1500 geweld gebruikten om aan te tonen hoezeer ze deugen.

25 mensen zijn voor hun aandeel tijdens de onlusten al berecht. In 2018 volgen nog meer dan honderd zittingen, waaronder al vrij snel het hoger beroep van de 21-jarige Nederlandse asociale antifa-relschopper Peike S. (imagesearch). De rechter veroordeelde hem in augustus tot een gevangenisstraf van twee jaar en zeven maanden wegens het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel, ernstige landvredebreuk en verzet tegen zijn aanhouding. De straf van S. was een stuk zwaarder dan de officier van justitie had geëist, namelijk één jaar en negen maanden.

Bij de rellen raakten ruim 500 politieagenten gewond.

Politie achterhaalt 15 nieuwe relschoppers G20
Politie achterhaalt 15 nieuwe relschoppers G20 (Foto: ANP)