Juventus houdt druk op koploper Napoli

Juventus heeft op bezoek bij Hellas Verona geen fout gemaakt. De nummer negentien in de Serie A werd met 1-3 aan de kant gezet.

Juventus zag vrijdag Napoli al met 0-1 winnen van Crotone en Internazionale verspeelde zaterdag in eigen huis twee punten tegen Lazio (0-0). Bij een zege zou het de regerend landskampioen koploper Napoli weer naderen tot op één punt en op zes punten voorsprong komen van nummer drie Inter.

Al na zes minuten spelen kwamen de gasten op voorsprong. Gonzalo Higuaín schoot de bal aanvankelijk nog op de paal, maar de rebound werd via Blaise Matuidi benut. Juventus scoorde daardoor voor de 23ste uitwedstrijd op een rij en brak daarmee het eigen record van 22 wedstrijden, dat werd neergezet tijdens het seizoen 2013/14.

Nog voor rust was Juventus dicht bij de 0-2, maar een vrije trap van Higuaín trof geen doel. Daniele Verde miste een aardige mogelijkheid voor de thuisploeg, waardoor de stand halverwege 0-1 was. Een kwartier na rust kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Martín Cáceres deed zijn oude ploeg pijn met een schot van afstand.

Voor Juventus stond in de laatste twintig minuten van de wedstrijd Paulo Dybala op. De Argentijn kwam in de wedstrijd tegen AS Roma niet in actie en had in de twee competitiewedstrijden daarvoor geen basisplaats, maar in Verona verscheen hij wel aan de aftrap. De 24-jarige aanvaller scoorde eerst de 1-2 en vervolgens maakte hij met een heerlijke actie de 1-3 en gooide hij de wedstrijd in het slot.