Videoscheidsrechter breekt Roma op tegen Sassuolo

AS Roma heeft niet kunnen winnen van Sassuolo. De thuisploeg zag twee doelpunten worden afgekeurd door de videoscheidsrechter.

Na de nederlaag tegen Juventus wist AS Roma dat het zaterdag moest winnen om niet verder afstand te moeten nemen van de top van de Serie A. Voorafgaand aan het duel wist AS Roma dat het achter punten achter stond op koploper Napoli, waardoor er drie punten gepakt moesten worden tegen Sassuolo.

Dat ging de ploeg doen zonder Kevin Strootman. De Nederlander begon op de bank en moest daar negentig minuten blijven zitten. De middenvelder zag zijn club na een half uur spelen op voorsprong komen. Lorenzo Pellegrini zorgde voor de 1-0.

In de tweede helft slaagde de thuisploeg er niet in om de score snel uit te breiden. Hierdoor bleef het lang spannend en twintig minuten voor tijd kwam Sassuolo zelfs op gelijke hoogte. Simone Missiroli wist het net te vinden voor de bezoekers.

Roma leek uiteindelijk alsnog drie punten over te houden aan het duel, maar een treffer van Florenzi werd afgekeurd door de videoscheidsrechter, al de tweede keer in de tweede helft. Hierdoor bleef het bij 1-1 en moeten beide ploegen de punten delen.