Van Barneveld: "Geen darts meer voor mij, voorlopig niet"

Darter Raymond van Barneveld is er maar weer eens 'even klaar mee'. De vijfvoudig wereldkampioen ging vrijdagavond in de kwartfinales van het WK onderuit tegen regerend wereldkampioen Michael van Gerwen en zijn reactie was niet geheel verrassend.

"Ik heb teveel dubbels gemist, dat was het verschil. Hij was te pakken, maar aan het einde faal je dan toch gewoon weer", klonk het teneergeslagen. "Ik zat er geen moment lekker in. Dan kom ik nog wel terug, maar als ik het liet liggen strafte hij het elke keer af."

Van Barneveld kent dan ook wel lof voor zijn tegenstander: "Ik moet mijn petje wat dat betreft afnemen voor hem. Maar toch, die laatste set geef ik zelf helemaal weg", doelend op de nodige gemiste dubbels. 

Na nederlagen als dit spreekt Van Barneveld nog wel eens over het einde van zijn carrière en woorden als 'het heeft allemaal geen zin' krijgen we dan vaak te horen. Ook dit keer wist hij het even niet meer: "Geen darts meer voor mij, in elk geval voorlopig niet. Dit komt wel aan, want wat moet ik doen? Ik weet het niet, als je Michael al niet kunt verslaan als hij níet in topvorm is...wat moet je dan nog?", vraagt hij zich af.

 "Het rare is, ik heb me dit toernooi nog nooit zo goed gevoeld als voor deze wedstrijd", reageerde Barney tegenover RTL7. "In die andere wedstrijden voelde ik me heel onrustig en gespannen, nu was het precies omgekeerd. Maar op het podium was ik ineens gestressed en in paniek, miste ik drie pijlen op dubbel achttien in de eerste set."

"Ik had er gewoon geen geloof meer in, waar gaat dit over joh? Hij had er ook legs bij waarvan ik dacht 'joh, wat ben je aan het doen? Zo ken ik je helemaal niet' en als je dan ooit een kans hebt om hem te pakken is het vanavond", aldus Van Barneveld. In de laatste set kon hij op 2-1 komen, maar er gingen drie darts op dubbel zestien naast.

Vooral dat laatste brak Barney op, want Van Gerwen ging er vervolgens op en over. "Wat gebeurt er dan op die dubbel zestien joh? Dat mag gewoon niet, dan knok je je zo terug...Onvergeeflijk, ik ben helemaal leeg. Wat moet je nou nog?", besluit de Nederlander.