Liverpool wint onder toeziend oog van Van Dijk

Onder toeziend oog van Virgil van Dijk is Liverpool er in geslaagd om te winnen van Leicester City. Op Anfield Road eindigde het duel in 2-1.

Van Dijk werd deze week voor een bizar bedrag van 84,5 miljoen euro door Liverpool overgenomen van Southampton. De verdediger mag pas vanaf 1 januari in actie komen voor The Reds, maar was zaterdag wel in het stadion aanwezig om zijn nieuwe ploeg aan het werk te zien.

Meteen werd duidelijk waarom Liverpool zoveel geld betaalde voor een defensieve versterking. Joël Matip ging namelijk na drie minuten spelen dramatisch in de fout. De verdediger wilde opbouwen via James Milner, maar zag zijn zwakke pas worden onderschept door Iborra. De middenvelder stuurde Riyad Mahrez weg die op zijn beurt Jamie Vardy wist te vinden. De aanvaller faalde van dichtbij niet en zorgde voor een vroege 0-1.

Vervolgens was het Liverpool dat de touwtjes in handen nam. Leicester kwam er de eerste helft niet meer aan te pas en de thuisploeg kreeg kans na kans. Mohamed Salah bleek zijn vizier de eerste helft echter nog niet op scherp te hebben, want de aanvaller liet meerdere mogelijkheden onbenut.

Toch leek Liverpool nog voor rust op gelijke hoogte te komen, maar een doelpunt van Sadio Mané werd afgekeurd. De buitenspeler stond buitenspel en werd terecht terug gevlagd door de assistent scheidsrechter.

Zo werd er bij een stand van 0-1 gefloten van het rustsignaal, maar Leicester mocht van geluk spreken dat het nog altijd op voorsprong stond. Tijdens de tweede helft ging Liverpool verder op zoek naar de gelijkmaker en opnieuw wist het genoeg kansen te creëren.

Dat leidde tien minuten na rust voor de 1-1. Na een fraai balletje van Mané, kwam Salah oog-in-oog met Schmeichel en dit keer faalde de Egyptenaar niet: 1-1. Niet veel later leek Liverpool op voorsprong te komen, maar dit keer werd de treffer van Mané afgekeurd van buitenspel.

Uiteindelijk kwam de voorsprong er alsnog voor Liverpool. Na een hakje van James Milner, draaide Salah knap weg bij zijn tegenstander en vervolgens schoot hij de bal in de korte hoek langs Schmeichel. Hierdoor won Liverpool met 2-1 en houdt het de aansluiting bij de top.