IJshockeyer Sprong per direct naar NHL-kampioen

Goed nieuws voor de Nederlandse ijshockeyfans: Daniel Sprong is door de Pittsburgh Penguins opgeroepen om zich per direct te melden bij de NHL-ploeg, zo meldt Face-Off. De 20-jarige geboren Amsterdammer debuteerde aan het begin van het seizoen 2015/16 al bij de Penguins en kwam tot achttien wedstrijden, alvorens hij teruggezet werd naar de opleidingsploegen.

Op het tweede niveau in de VS, de AHL, maakte Sprong dit seizoen grote indruk bij de Wilkes-Barre/Scranton Penguins. In 29 wedstrijden kwam hij tot achttien goals en tien assists, waaronder twee hattricks. Vrijdagavond was Sprong met een hattrick en een assist van groot belang voor de Baby Pens, die de Hartford Wolf Pack met 5-1 versloegen.

Het management van de regerend tweevoudig NHL-kampioen kon inmiddels niet meer om Sprong heen en besloot dan eindelijk om hem op te roepen, iets waar de fans al langer op hoopten. Sprong mag zich op oudjaarsdag bij de Penguins melden als de ploeg naar Detroit reist voor de wedstrijd tegen de Red Wings.

Voor Nederlandse fans betekent het dat men een klein uurtje de tijd heeft om de jaarwisseling te vieren. Om 01.00 uur is het dan tijd om een stream aan te slingeren, want dan beginnen de Penguins en de Red Wings aan hun ontmoeting in de Little Caesars Arena.

Update 18.11 uur
De Pittsburgh Penguins hebben inmiddels bevestigd dat Sprong overgeheveld wordt naar het topteam. De Nederlander ruilt van plek met de Tsjech Dominik Simon, die dus een stapje terug moet doen.