Ligtlee nog niet zeker van deelname WK baanwielrennen

Baanwielrenster Elis Ligtlee heeft nog niet voldaan aan de kwalificatie-eisen om mee te mogen doen op de keirin en de sprint op het WK baanwielrennen in Apeldoorn. De olympische kampioen van Rio op de keirin krijgt nog een kans op de wereldbekerwedstrijden in Minsk, die worden gehouden van 19 tot en met 21 januari.

In eerste instantie zou de Nederlandse sprintploeg niet afreizen naar Minsk, maar omdat Ligtee nog niet helemaal voldoet aan de kwalificatie-eisen heeft de Nederlandse baanploeg besloten om toch af te reizen naar de wereldbekerwedstrijden.

Ligtlee reed bij de wereldbekerwedstrijden in Manchester wel een kwalificatietijd in de sprint waarmee ze deels aan de eisen voldeed, maar de olympische kampioen van Rio moet ook op het podium eindigen bij een wereldbekerwedstrijd.

Voorlopig voldoen alleen Laurine van Riessen en Shanne Braspennincx aan de eisen van de Nederlandse wielerbond. Van Riessen komt ook in actie in Minsk. De Nederlands kampioen op zowel de sprint als op de keirin doet mee voor haar team Matrix.