Geen eerherstel voor cricketers Engeland in strijd om Ashes

De Engelse cricketers zijn er niet in geslaagd het vierde duel in de strijd om de Ashes te winnen. Australië, dat al zeker is van de eindzege, hield op de vijfde dag in Melbourne simpel stand. Het duel eindigde in een gelijkspel. 

Na de eerste inning stond Engeland 164 runs voor. Dit kwam mede door een imposante score van oud-captain Alastair Cook (244 not out). De regen op dag vier zorgde ervoor dat nauwelijks gespeeld kon worden. Bij het ingaan van de laatste dag had Australië in hun tweede inning 103 runs verzameld (nog 61 runs achterstand) tegen het verlies van twee wickets. Engeland zou snel wickets moeten pakken om nog te kunnen winnen. 

De Australische mannen aan slag kwamen in niet echt in de problemen. Het Engelse team wist slechts twee wickets te pakken, waardoor na 264 runs (in 124.2 overs) een streep onder de wedstrijd werd gezet. Op de slotdag was aanvoerder van Australische team Steve Smith met 102 runs de man van de dag. 

In het nieuwe jaar is er de laatste wedstrijd in deze wedstrijdserie om The Ashes. Van vier tot en met acht januari kan Engeland nog één keer proberen om Australië op eigen bodem te verslaan. De wedstrijd wordt gespeeld in Sydney.