Van Gerwen over Van Barneveld: "Ik ben beter en dat weten we allebei"

Het belooft vrijdag een prachtig avondje te worden op het wereldkampioenschap darts van de PDC. In het Londense Alexandra Palace staan dan twee kwartfinales op het programma en dat zijn op papier twee absolute krakers. Gary Anderson neemt het op tegen Phil Taylor, wereldkampioen Michael van Gerwen staat tegenover landgenoot Raymond van Barneveld.

Van Gerwen is alvast vol vertrouwen voor de ontmoeting, de derde keer op rij dat de twee tegenover elkaar staan op het WK. In 2016 won Van Barneveld met 4-3, vorig jaar eindigde een van de beste wedstrijden ooit in een 6-2 zege en dus een finaleplek voor Van Gerwen. 

"Ik win van hem als ik gewoon mijn ding doe, want ik ben beter en dat weten we allebei. Ik moet het alleen wel laten zien op het juiste moment", zegt Van Gerwen in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Raymond heeft natuurlijk heel veel voor het darts betekend en daar heb ik respect voor."

Toch is MVG van mening dat iemand het stokje over moet nemen, iets wat hij wat prestaties betreft al gedaan heeft. "Ik ben de volgende generatie. Als hij toch van mij wint, maakt dat hem natuurlijk niet ineens een betere darter dan ik, dat wordt niet bepaald door één wedstrijd."

De avondsessie begint wederom even na 20.00 uur en is weer live te zien op RTL7. Dat geldt ook voor de om 13.30 beginnende middagsessie, waarin Dimitri van den Bergh tegen Rob Cross speelt en Jamie Lewis het opneemt tegen Darren Webster.