Van Gerwen: "Hij kan er niet zo heel veel van"

Darter Michael van Gerwen rekende woensdagavond op het WK in Londen in de achtste finales af met de Welshman Gerwyn Price. De Nederlander had het bijzonder lastig met de bij vlagen geweldig spelende Iceman, maar dat lag volgens MVG vooral aan zichzelf.

"Ik maakte het mezelf veel te moeilijk, ik weet eigenlijk ook niet waarom. Ik ben blij dat ik op negentig procent toch de wedstrijd heb weten te winnen", aldus Van Gerwen na afloop. Volgens interviewer Arjan van der Giessen leek het alsof er iets mis was met Van Gerwen, die lachend reageerde: "Moet je nagaan, dan gooi ik nóg boven de honderd gemiddeld."

In de vijfde set, bij een 2-2 stand, liet Price kansen liggen om op voorsprong te komen, waar Van Gerwen van profiteerde. "Ik mag nooit in die positie komen. Ik moet hem gewoon met 4-0 oprollen, want - met alle respect - hij kan er niet zo heel veel van." Een boute uitspraak over de nummer zestien van de wereld, die bij vlagen de triples vond alsof er een magneet achter het bord hing. "Ja, omdat ik niet zo goed gooide", verweerde Van Gerwen zich.

Over zijn eigen spel had Van Gerwen niet echt een verklaring. "Je kunt een keer een mindere dag hebben. Ik ben blij dat die dag er nu was en niet later in het toernooi." In de kwartfinales wacht Raymond van Barneveld, wat op de vorige twee WK's tot geweldige partijen leidde. "Tegen Raymond moet je altijd scherp zijn, maar dan nog denk ik dat ik zwaar de favoriet ben."

Tegenover Sky Sports klonk Van Gerwen overigens wat respectvoller over Price. "De eer gaat naar hem, want hij bleef vechten en gaf geen moment op. Ik weet dat ik dat voor de wedstrijd ook over hem gezegd heb en dat is wat ik leuk vind aan zijn spel, maar vandaag was ik zelf gewoon niet zo goed."

Van Gerwen na afloop van zijn partij tegen Price (Bron: YouTube)