Fenomenale Lewis schakelt Wright uit op WK darts

Darter Jamie Lewis heeft in de tweede ronde van het wereldkampioenschap in het Londense Alexandra Palace voor een daverende sensatie gezorgd. De 26-jarige Welshman gooide de wedstrijd van zijn leven en stuurde Peter Wright, de nummer twee van de wereld, naar huis.

Aanvankelijk was er nog niet veel aan de hand voor Wright, die de eerste set pakte, maar daarna schopte Lewis de turbo aan. Finishes van achtereenvolgens 125, 81 en 123 bezorgden hem de tweede set en in set drie ging het bijna nog beter. 

Lewis gooide de ene na de andere 180 en kreeg zelfs een kans om een negendarter te gooien. Dat lukte niet en, tekenend voor het niveau, Wright profiteerde direct door 121 uit te gooien. Het was echter niet genoeg voor de Schot om de set te pakken, die ging wederom naar Lewis.

Het niveau van Lewis zakte vervolgens wel een heel klein beetje in, maar hij bleef de triples vinden alsof het niks was. Op het moment dat Wright op 2-2 in sets kon komen gooide Lewis 121 uit, waarmee het 3-1 werd. Wright bleef vechten, maar met een 66-finish in de vijfde set maakte Lewis de stunt compleet.

Peter Wright - Jamie Lewis (Bron: PDC)
Peter Wright - Jamie Lewis (Bron: PDC)