Van Dijk wordt met transfer duurste verdediger ooit

Niet Manchester City, maar Liverpool wordt de nieuwe werkgever van Virgil van Dijk. The Reds hebben een akkoord bereikt met Southampton.

The Telegraph meldt woensdagavond dat Liverpool een bedrag van maar liefst 84,5 miljoen euro betaalt door de Nederlander, die daarmee de duurste verdediger ooit wordt.

Liverpool toonde in de zomer ook al interesse in Van Dijk, maar toen ketste een overgang af nadat de gegevens over een transfer naar buiten waren gelekt, dit tot grote woede van Southampton. De afgelopen dagen vonden er tussen beide clubs 'discrete onderhandelingen' plaats, waardoor de clubs er nu wel uit zijn gekomen.

Chelsea en Manchester City waren ook geïnteresseerd in de centrale verdediger, waarbij City al een bod van 68 miljoen euro had uitgebracht. Zij worden nu afgetroefd door the Reds, waarbij de voorkeur van Van Dijk al bij Liverpool lag, mede vanwege de aanwezigheid van Jürgen Klopp.

De zestienvoudig international gaat naar verluidt ruim tweehonderdduizend euro per week verdienen op Anfield en naar verwachting wordt de transfer maandag afgerond, als de transfermarkt weer open gaat. Afgelopen zomer werd Kyle Walker de duurste verdediger ooit, na zijn transfer van zestig miljoen euro van Tottenham Hotspur naar Manchester City, maar dat record gaat nu gebroken worden.