Darter Henderson stunt met uitschakeling Gurney op WK

John Henderson staat voor het eerst in zijn carrière in de derde ronde van het wereldkampioenschap darts van de PDC. Highlander stunt met een 4-2 zege op de nummer vier geplaatst en winnaar van de World Grand Prix Daryl Gurney.  

Henderson mocht aan de partij beginnen, maar Gurney kwam 2-0 voor. De Schot brak echter terug, zag Gurney een pijl voor de set missen en won vervolgens alsnog de eerste set. Ook in set twee was er een beslissende leg nodig. Gurney kreeg een kans om zijn set te behouden, maar faalde. Henderson stapte in en gooide honderd uit voor een 2-0 voorsprong.

Ook in set drie was het Gurney die de eerste leg pakte, maar Henderson brak terug voor 1-1. Het Golvend Galjoen miste vervolgens echter vijf pijlen op de dubbel om zijn leg te houden. Gurney sloeg toe en won een leg later de derde set. De vierde set ging met 3-1 naar Gurney en de vijfde met 3-1 naar Henderson, die daarmee 3-2 voor stond.

Op 1-1 in set zes is het Henderson die breakt via dubbel twaalf en een leg later trekt hij de partij naar zich toe. De Schot schakelt de nummer vier van de plaatsingslijst uit en staat in de derde ronde. In de volgende ronde zal Henderson aantreden tegen Rob Cross, die Michael Smith uitschakelde.

Juichen! (Twitter.com/LivePDC)