Velthuizen weg uit Cyprus: "Ze betaalden me niet"

Piet Velthuizen is na een half jaar alweer vertrokken uit Cyprus. De doelman heeft zijn contract bij Omonia Nicosia verscheurd.

De keeper liet Vitesse afgelopen zomer achter zich voor een avontuur bij Omonia Nicosia. Inmiddels zit hij alweer zonder club. "Ze betaalden mij niet, ze liepen al vier maanden achter. Op een gegeven moment is het dan op. Mijn contract is sinds gisteren ontbonden", vertelt Velthuizen in gesprek met Omroep Gelderland.

Daarnaast had Velthuizen te maken met een groep boze supporters, die zich een keer voor zijn huis verzamelde. "Ik denk dat het een spel is geweest van de club. Maar het is gewoon een vervelende situatie. Ik heb vier maanden hard gewerkt voor mijn geld, dan wil je ook weten hoe het met de financiën zit."

"Ook zou ik in de media gezegd hebben dat ik niet meer voor de club zou willen spelen omdat ik geen geld kreeg, maar dat is niet waar. Toen stonden er dertig supporters voor mijn deur. Ik kwam aanrijden en zag ze staan. Ik ben maar meteen omgedraaid, want je weet het nooit in het buitenland."

Velthuizen hoopt terug te kunnen keren bij Vitesse. "Terug naar Vitesse zou een droom zijn voor mij, liever vandaag dan morgen, want mijn hart ligt nog altijd bij Vitesse. Alles wat ik bereikt heb komt mede door Vitesse. Maar nee, ik heb nog niks gehoord van ze."