Trump zet handtekening onder belastingwet

De Amerikaanse president Donald Trump heeft vrijdag zijn handtekening gezet onder de grootste herziening van de Amerikaanse belastingwetgeving in dertig jaar tijd. Het is de eerste grote overwinning voor Trump sinds zijn aantreden begin dit jaar.

De belastinghervormingen zorgen voor lastenverlichting voor bedrijven en vooral voor rijkere Amerikanen.

Het Huis van Afgevaardigden stemde afgelopen week twee keer over het voorstel en keurde het goed. Het voorstel kwam voor de tweede keer in stemming nadat een procedurefout een nieuwe stemming noodzakelijk maakte. De Amerikaanse Senaat ging woensdag akkoord.

Trump had tijdens zijn verkiezingscampagne vorig jaar belastingverlaging voor Amerikanen uit de middenklasse en bedrijven beloofd. Zo gaat de vennootschapsbelasting omlaag van 35 procent naar 21 procent. Volgens Trump zal de verlichting van de lastendruk op bedrijven uitmonden in veel meer werk en hogere inkomens voor de middenklasse.

Noodwet

De Amerikaanse president ondertekende vrijdag ook de noodwet waardoor de financiering voor federale overheden tot 19 januari is geregeld. De Senaat ging daar donderdag mee akkoord. Het Congres heeft nu tot 19 januari de tijd om een begroting te maken, die loopt tot 30 september 2018.

Trump zette de handtekeningen kort voordat hij naar Florida vertrok voor een vakantie. Hij zal de kerstdagen doorbrengen op zijn eigen resort Mar-a-Lago.

Trump zet handtekening onder belastingwet
Trump zet handtekening onder belastingwet (Foto: ANP)