Gijzeling Den Helder beëindigd

In Den Helder is vrijdagochtend een gijzeling aan de hand. Op de kade bij de veerboot van TESO naar Texel houdt een Portugees sprekende vrouw een andere vrouw met een mes gegijzeld.

De hulpdiensten zijn in grote getalen aanwezig en de politie heeft logischerwijze ook een onderhandelaar en tolk meegestuurd. "Het gaat om een hevig geëmotioneerde dame", zo spreekt de politie. De onderhandelaar probeert de vrouw tot kalmte te manen om de gijzeling te stoppen. Communiceren in het Engels heeft nog niks opgeleverd, dus een tolk die Portugees spreekt komt goed van pas.

Naar verluidt zou de vrouw graag een tripje naar Brazilië willen. Een lastige opgave, daar de betreffende veerboot in principe niet verder komt dan Texel, grofweg de halve aardbol van haar gedroomde bestemming verwijderd.

Update 11.07 uur
De politie in Noord-Holland meldt dat de gijzeling inmiddels is beëindigd zonder letsel voor het slachtoffer. Of de vrouw haar gedroomde tripje naar Brazilië nog gaat krijgen is niet bekend, maar we vermoeden dat dat wel even kan duren.