Ajax schopt Keizer, Bergkamp en Spijkerman de deur uit

Ajax gaat grote schoonmaak houden. De Amsterdamse voetbalclub maakte donderdag bekend dat hoofdtrainer Marcel Keizer, assistent-trainer Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp - individueel trainer en lid van het technisch hart - een andere baan mogen zoeken.

Het trio wordt met onmiddelijke ingang op non-actief gesteld en men gaat met ze in gesprek over het beëindigen van de contracten, zo laat Ajax weten. De leiding van de club heeft niet genoeg vertrouwen in het realiseren van de ambities van Ajax met de drie, onder meer vanwege de tegenvallende sportieve resultaten. Met Bergkamp is men het ook niet eens over het te voeren technische beleid.

Algemeen directeur Edwin van der Sar: "Wij kenden een nare zomer en een rommelige seizoenstart. Dat heeft iedereen meegekregen. Sportief gezien was de Europese uitschakeling het dieptepunt. Met name Marc Overmars en ik hebben de maanden daarna veelvuldig gesproken over de blijvende wisselvalligheid van het eerste elftal.

"Wij hebben er onvoldoende vertrouwen in dat wij op deze wijze het niveau gaan halen dat wij met Ajax nastreven. Ik betreur dit. Wij als directie zijn samen met de Raad van Commissarissen niet over één nacht ijs gegaan en zijn Marcel, Dennis en Hennie erkentelijk voor hun inspanningen voor de club", besluit Van der Sar.

Ajax werd woensdagavond in de KNVB Beker in de achtste finales uitgeschakeld door FC Twente. In de Eredivisie staat de club halverwege het seizoen op de tweede plek, vijf punten achter koploper PSV.

Keizer's tijd bij Ajax zit erop (Pro Shots/Toin Damen)
Keizer's tijd bij Ajax zit erop (Pro Shots/Toin Damen)