Guardiola gelooft niet in 'quadruple'

Pep Guardiola denkt dat het met Manchester City dit seizoen niet gaat lukken om vier hoofdprijzen in de wacht te slepen. City plaatste zich dinsdag met moeite voor de halve finales van de League Cup. Pas na strafschoppen was Leicester City verslagen. Daardoor maakt City nog kans op de zogenaamde quadruple: de Premier League, FA Cup, League Cup en Champions League.

"Vergeet dat maar, het is niet realistisch. Dat gaat echt niet gebeuren", zei Guardiola echter toen de prijzenjacht ter sprake kwam. In het King Power Stadium leken The Citizens binnen negentig minuten al te winnen, totdat Jamie Vardy ver in blessuretijd 1-1 maakte. In de verlenging werd niet gescoord, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen.

Guardiola is bijzonder blij met de manier waarop zijn spelers reageerden op de late gelijkmaker, die ontstond uit een discutabele penalty. "Niemand klaagde bij ons over hoe onterecht die goal van Leicester was. Integendeel, ze bleven het maar proberen. Dat was niet makkelijk met tegenstanders als Vardy en Mahrez."

In de penaltyreeks misten uitgerekend de twee sterspelers van The Foxes van elf meter. Arsenal plaatste zich dinsdag ook voor de halve finales, dankzij een 1-0 thuiszege op West Ham United. Woensdagavond kunnen Chelsea (thuis tegen Bournemouth) en Manchester United (uit tegen Bristol City) de andere twee halve finalisten worden.