Van der Voort: "Stompť is een lul''

Vincent van der Voort won zijn eersterondepartij op het wereldkampioenschap darts van Dave Chisnall (3-0).  Op de persconferentie zat Van der Voort wat dwars. Hij noemde tijdens zijn persconferentie Co Stompé een lul.  

Naar eigen zeggen zat Vincent van der Voort, kampend met twee hernia’s, zo’n vier uur per dag in de sportschool om zijn rug sterker te maken en soepel te houden. Maar niet iedereen geloofde in die klachten van de 41-jarige darter. "Dat een analist als Co Stompé op televisie verkondigde dat ik mijn rugklachten als excuus gebruik, vind ik echt laag-bij-de-gronds. Co is een lul. En dat mag je gerust opschrijven."

Begrijp hem niet verkeerd, zegt Van der Voort die geregeld samen met Stompé bij RTL 7 in de studio zit. "Mensen mogen kritiek hebben. Maar Co riep dingen die gewoon niet klopten. Iedereen weet hoeveel ik er voor doe en hoeveel ik er voor laat. Weet je? Analyseren is zo makkelijk, gewoon zomaar iets roepen in een praatprogramma. Maar goed analyseren, met kennis over iemand, is iets heel anders. Kijk, ik ben goed bevriend met Michael van Gerwen. Als wij van elkaar vinden dat de ander iets verkeerds doet, dan zeggen we dat tegen elkaar. Co is meer achterbaks. Dat kan ik niet waarderen.”

Stompé wilde maandag niet reageren. Kijk ook het interview van Van der Voort tegenover Telesport (over Stompé vanaf 1.25).