Doden bij ontsporing trein boven snelweg VS

Een trein in het noordwesten van de VS is maandagochtend plaatselijke tijd ontspoord, waarbij verschillende wagons boven een snelweg kwamen te bungelen. Hierbij zijn meerdere doden gevallen, allen in de trein, meldt CNN.

Minstens een van de wagons raakte de snelweg, waarbij het in botsing kwam met verscheidene voertuigen. Hierbij zijn automobilisten gewond geraakt. Het aantal doden in de trein is nog niet bekend. "Het ziet er vrij schokkend uit", laat de politie echter weten.

Het ongeluk vond tegen acht uur lokale tijd plaats in Pierce County, in de staat Washington. Zeker 77 mensen zijn naar het ziekenhuis vervoerd.

Update 21.02 uur
Er zijn zeker zes doden gevallen. Verscheidene wagons werden tijdens de ontsporing de snelweg opgeworpen, aldus The Guardian. Het ging om een nieuwe hogesnelheidslijn, die juist maandag was geopend. In een bocht ging het mis.

Er waren in totaal 83 mensen aan boord onder wie 5 bemanningsleden. Dat betekent dat er praktisch niemand zonder kleerscheuren uit de crash kwam.

Een passagier zegt dat de mensen in de trein als ballen in een flipperkast heen en weer werden gesmeten. "Alles was puin. Ik ben verbaasd dat ik zelf geen puin ben."

President Donald Trump zei aan het begin van een al geplande toespraak dat het ongeluk aantoont dat de regering haast moet maken met het vernieuwen van de Amerikaanse infrastructuur.