16 jaar cel geŽist voor doden zwangere ex

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een celstraf van 16 jaar geëist tegen de 41-jarige man die op 17 juli zijn hoogzwangere vriendin doodstak. Op de bewuste avond had het stel een gesprek bij een relatietherapeute dat uitmondde in ruzie. Toen hem duidelijk werd dat zijn vriendin bij hem weg wilde en ook niet wilde dat hij hun kind zou erkennen werd hij radeloos. 

In een vlaag van verstandsverbijstering sloot hij de hond in de schuur op, gaf het vierjarige dochtertje van zijn vriendin aan de relatietherapeute mee en stuurde hen weg. Daarna pakte hij een mes en trok de vrouw mee naar de voorkant van het huis waar hij haar in haar buik stak en probeerde te wurgen met de mouw van een jas. Daarna stak hij nog 24 keer in op zijn vriendin. 

Op Facebook schreef hij onder meer: "Een vader moet je z'n kleine niet ontnemen. Daarom is dit gebeurd... dus hier houdt alles op". Ook stuurde hij een sms met daarin de tekst: "Je moet niet mn kleine ontnemen... ze ging nu echt te ver... dus klaar". De dag na de moord werd hij gevonden in de bossen bij Leusden. In zijn auto werd het mes met daarop het bloed van de vrouw gevonden. 

Persoonlijkheidsonderzoek heeft uitgewezen dat de dader autistisch is en daarom verminderd toerekeningsvatbaar. Volgens de officier van justie is hij schuldig aan doodslag op zijn vriendin en hun ongeboren kind. Verder wordt het feit dat de 4-jarige haar moeder en broertje moet missen hem zwaar aangerekend. Naast de strafeis van zestien jaar heeft de officier de rechtbank gevraagd de vordering van de nabestaanden toe te wijzen.