Martin woest over dopingsituatie Froome

Wielrenner Tony Martin is woest op de manier waarop wielerbond UCI omgaat met de dopingsituatie van Chris Froome. De Britse tourwinnaar werd in september, tijdens de door hem gewonnen Vuelta a España, betrapt op een veel te hoge concentratie van het astmamedicijn salbutamol, maar mocht onder meer op het WK 'gewoon' in actie komen.

"Ik ben enorm boos. Er wordt zonder twijfel een dubbele standaard toegepast", schrijft Martin op Facebook"Andere atleten worden na een positieve test gelijk geschorst, maar Froome en zijn team krijgen de tijd van de UCI om het uit te leggen. Ik kan me geen enkele dergelijke zaak herinneren in het recente verleden. Dit is een schandaal en hij zou op zijn minst uitgesloten moeten zijn van het WK."

"Niet alleen het publiek, maar ook ik heb gelijk het idee dat er allerlei vuile zaken spelen achter de schermen, waar dealtjes worden gemaakt en manieren worden gezocht om hier onderuit te komen. Genieten hij en zijn team een speciale status?", vraagt de Duitser zich af. "Dit is een harde klap in de strijd tegen doping, die ik samen met renners als Marcel Kittel aan probeer te voeren. We hebben een consequente en transparante aanpak nodig van de UCI. Wat hier gebeurt is inconsequent, niet transparant, onprofessioneel en oneerlijk."