Brian Fargo teaset Wasteland 2 voor Nintendo Switch

VideogameGod Brian Fargo heeft op Twitter een foto laten zien van een Nintendo Switch waar de post-apocalyptische RPG Wasteland 2 op te zien is. Als begeleidende tekst schrijft Fargo "How about a little tease..". 

In 2014 verscheen de zeer solide RPG Wasteland 2 voor pc en een jaar later in de vorm van de 'Director's Cut' ook op PlayStation 4 en Xbox One. Officieel is Wasteland 2 natuurlijk de opvolger van de originele Wasteland die in 1988 uitkwam voor MS-DOS, Apple II en de Commodore 64, maar heeft daar behalve enkele kernwaarden niet zoveel meer van weg. Nu lijkt die Director's Cut dus ook naar Nintendo Switch te komen.


Wasteland 2 is een klassieke, isometrische RPG met turn-based combat. Net zoals in het eerste deel staan de Desert Rangers centraal, een groepering die probeert om een vorm van beschaving te brengen in de anarchistische wildernis die is ontstaan als het gevolg van de nucleaire holocaust. De game wordt gekenmerkt door de vrijheid die de speler heeft in beweging en keuzes, en de invloed die deze hebben op het verhaalverloop. Ook de tactische combat, de vele interessante personages/dialogen en de diepte in character-customization zijn dingen die opvielen in onze uitgebreide review van de game. Ook mag wel even genoemd worden dat de game door veel mensen als buitengewoon moeilijk wordt ervaren.

Dat er zoveel tijd heeft gezeten tussen de twee delen is niet zo vreemd. Tien jaar na de eerste Wasteland kwam Fargo namelijk met Wastelands eerste (spirituele) opvolger: Fallout, die zoals we allemaal weten uiteindelijk uitgroeide tot een zeer succesvolle franchise. Mensen die net als ondergetekende verzot zijn op klassieke, isometrische RPG's zoals Fallout en Fallout 2 zou ik dan ook met klem willen aanraden om deze titel uit te proberen. Overigens werd vorig jaar duidelijk dat er ook een Wasteland 3 in de maak is, maar hoewel die game al behoorlijk op lijkt te schieten staat die pas gepland voor release in 2019.