Mourinho loopt boos weg bij persconferentie

Manchester United speelt woensdag tegen Bournemouth. In de aanloop naar het duel ging het echter vooral om de nasleep van de derby tegen City.

Na de 1-2 op Old Trafford liep het in de catacomben uit de hand en beide clubs uit Manchester moeten bij de FA verantwoording afleggen. Op de persconferentie voor het duel met Bournemouth kreeg trainer Jose Mourinho veel vragen over het incident. Uiteindelijk liep de Portugees zelfs kwaad weg.

Eén van de journalisten vroeg of de manager vreesde voor een schorsing voor één van zijn spelers. "Waarom? Volgens mij werk jij voor een andere club en niet voor de media."

Daarna ging de aandacht naar Romelu Lukaku in het bijzonder. Hij zou volgens de Britse tabloids een flesje hebben gegooid, waarna het uit de hand liep. "Je beschuldigt alleen maar. Bewijs het maar en straf hem dan", sneerde Mourinho. Hij zei vervolgens zeker te weten dat zijn spelers zich na de verloren derby hebben gedragen. "Jullie houden niet van Bournemouth, hè? Jullie hebben geen respect voor hen", zei Mourinho terwijl hij wegliep. "Jullie denken niet dat zij naar Old Trafford komen en het goed kunnen doen. Geen respect voor Eddie Howe, geen respect voor hun spelers."